Bonificacions fiscals a la mobilitat sostenible

Per tal d’impulsar la mobilitat eficient, la Generalitat de Catalunya ha confeccionat una llei (Reial decret llei 5/2023) en la qual introdueix dues bonificacions fiscals per impulsar la mobilitat sostenible. Aquestes ajudes consisteixen en:

  1. Deducció en l’IRPF per l’adquisició de vehicles elèctrics endollables i de pila de combustible, segons el Reial decret llei 5/2023. Com a requisit, la compra haurà de ser d’un únic vehicle elèctric nou sempre que sigui per ús particular. Els models dels vehicles hauran de figurar en la Base de Vehicles de l’IDAE (http://coches.idae.es/base-dades/vehiculos-elegibles-programa-MOVES). Teniu més informació al link d’AEAT: https://sede.agenciatributaria.gob.es/Sede/ca_es/vehiculos-embarcaciones/deduccion-irpf-adquisicion-vehiculos-electricos.html.
  2. Deducció per la instal·lació d’infraestructures de recàrrega. Com a requisit es demana que, des del 30 de juny de 2023 fins al 31 de desembre de 2024, el sol·licitant hagi abonat quantitats destinades a instal·lar, en un immoble de propietat, sistemes de recàrrega de bateries per a vehicles elèctrics sempre que la instal·lació no sigui afecta a una activitat econòmica. Per a més informació podeu consultar el link d’AEAT: https://sede.agenciatributaria.gob.es/Sede/ca_es/vehiculos-embarcaciones/deduccion-irpf-adquisicion-vehiculos-electricos/deduccion-instalacion-infraestructuras-recarga.html)

En el següent link trobareu aquesta i altra informació relacionada amb els ajuts disponibles per la Mobilitat sostenible: https://icaen.gencat.cat/ca/energia/ajuts/mobilitat/