Tota la informació

Estiguis al dia de les últimes novetats

Cicle de Jornades “Energia de Proximitat” al Pallars Jussà, Març-Juny 2023

S'inicia el "Cicle de Jornades d'Energia de Proximitat" organitzada per Pirineus Watt i amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pallars Jussà. Es realitzaran diferents jornades entre els mesos de març i juny del 2023. El programa inclou diferents xerrades relacionades amb l'estalvi d'electricitat, transició energètica i diverses visites guiades a una instal·lació solar fotovoltaica i una instal·lació de producció d'estella i pèl·let.

Pla Territorial Sectorial per a la Planificació i Implantació de les Energies Renovables a Catalunya (PLATER)

En els propers mesos, des de la Generalitat de Catalunya, s’obrirà un procés de partició adreçat al conjunt de la societat al portal “Participa”. L’objectiu d’aquest procés de consulta públic és tractar l’abast del PLATER, per tant, us animem a què participeu! Des de l’OCITE Alta Ribagorça us informarem tant aviat com sigui possible.

En marxa la Xarxa d’Oficines Comarcals de Transició Energètica

41 oficines comarcals que s’han constituït el darrer semestre de 2022 treballaran a partir d’ara per desplegar les energies renovables arreu del territori i amb equilibri i assolir, així, la transició energètica. La principal missió de les oficines és articular la participació del territori en el nou model energètic més net, sostenible i democràtic cap al qual avança Catalunya. Per això, les seves principals tasques són aportar coneixement tècnic en

President Aragonès: “Volem un model energètic que sigui equilibrat, que cohesioni el territori i que sigui fruit de grans acords”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha presidit aquest matí la primera reunió plenària de treball de la Xarxa d’Oficines comarcals de Transició Energètica. Un acte que ha servit per formalitzar la posada en marxa de les 41 oficines comarcals, que s’han constituït durant la segona meitat del 2022, i que neixen com “una